Au început înscrierile pentru Măcin Mountain Fun 2015 - Concursuri de ciclism şi alergare în Munţii Măcinului

De Redactia 19 Aprilie 2015, 17:00 Comunicate

Asociaţia Bike Works anunţă deschiderea sesiunii de înscrieri pentru cel mai mare eveniment sportiv al anului din Munţii Măcinului (jud.Tulcea), unde pe 6 iunie 2015, are loc „Măcin Mountain Fun 2015”, competiţie în cadrul căreia se va desfăşura deja tradiţionalul concurs de ciclism montan Măcin XC (ediţia a treia), iar ca noutate în acest an şi un concurs de alergare montană denumit Măcin Cross.

Astfel, pe site-ul oficial al concursului „Măcin Mountain Fun 2015”, la adresa http://mxc.bikeworks.ro/, toti pasionaţii de ciclism şi alergare montană pot completa, până pe data de 29 mai 2015, inclusiv, formularul online de înscriere.

Concursul de MTB, Măcin XC 2015, are, din punct de vedere al dificultăţii două trasee. Unul de Amatori, în lungime de 35 km, care nu este foarte solicitant fizic şi are o tehnicitate usoara-medie, cea mai dificila parte a lui fiind o urcarea de aprox. 6 km lungime, iar cel pentru Elite are 45 km lungime şi prezintă 3 urcari solicitante dar si 3 coborari spectaculoase si in acelasi timp periculoase.

Cursa copiilor, KIDS RACE, presupune parcurgerea mai multor ture de către copii a unui traseu scurt in zona de start. Vor exista doua categorii mari de distractie pentru copii: MTB si alergare, concursul de copii fiind realizat de partenerii nostri, Asociatia de Turism Muntii Macinului.

Măcin Cross, concursul de alergare prezintă un traseu în lungime de 12 km pe care pasionaţii de alergare montană îl pot parcurge pe o buna si frumoasa porţiune din traseul de MTB Elite, după ce se va da startul ciclistilor.

„Incercam sa crestem amploarea si frumusetea evenimentului an dupa an, sa-l putem asemui zonei unde se desfasoara, Muntii Macinului. Suntem la rascrucea in care transformam concursul Macin XC in evenimentul Macin Mountain Fun, si va invitam pe toti sa participati cu noi la acest moment”,  a declarat preşedintele Asociaţiei Bike Works, Silviu Negoiţă.

Cei interesaţi trebuie să ştie că taxa de participare la competitiile de MTB şi Cross este de 50 lei pana pe 15 mai si de 60 lei intre 16 si 29 mai (cand se inchid inscrierile online). La fata locului, in ziua concursului,  se mai pot inscrie maxim 25 concurenti contra sumei de 85 lei. Pentru Kids Race inscrierea este gratuita.
In functie de darnicia sponsorilor, pe langa diplome, medalii si trofee, se vor acorda produse si alte premii, in bani însă doar la categoria MTB Elite.

Orice intrebari, nelamuriri, propuneri aveti, trimiteti-le la mxc@bikeworks.ro, sau postati-le pe pagina de Facebook si imediat cum putem, va vom raspunde.
De asemenea pe site-ul http://mxc.bikeworks.ro/ puteţi găsi deja o serie de informaţii suplimentare.

„Măcin Mountain Fun 2015” este organizat de Asociaţia Bike Works, Primăria Greci şi Asociaţia Mecanturist. Parteneri media sunt Freerider.ro si Rock Fm, lista fiind deschisă tuturor celor interesaţi să ne sprijine în mediatizarea acestui eveniment sportiv.

Sponsori ai evenimentului sunt Alcovin Macin, Daily Open House, Giplast Balkans, Mausbike, şi aici lista fiind deschisă tuturor care doresc să sprijine „Măcin Mountain Fun 2015”.
Echipa Bike Works

Regulament Macin Mountain Fun - 6 iunie 2015

 1. Conditii de participare:
- fiecare participant trebuie sa aiba o stare buna de sanatate
- participantii care nu au împlinit 18 ani trebuie sa aiba acceptul scris si semnat al parintilor sau al tutorelui legal (formular minori), pe care il vor preda in ziua de concurs la primirea materialelor – lipsa acestuia inseamna imposibilitatea concurarii
- participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla
- orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si sa urmeze indicatiile date de organizatori si arbitrii de pe traseu
- fiecare participant care ia parte la cursa este responsabil pentru propria securitate si siguranta.
- orice participant sa fie capabil sa urce si sa coboare în siguranta o panta inclinata;
- orice participant sa aiba abilitatea sa parcurga în siguranta un traseu asemanator celui montan;
- orice participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa;
- orice participant ar trebui sa cunoasca regulile de comportament în caz de pericol si urgenta în zona de teren accidentat;
- orice participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;
- orice participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;
- orice participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.
 
2. Inscrieri:
- inscrierea se face pe site-ul de concus: mxc.bikeworks.ro
- taxa de inscriere este anuntata pe pagina speciala de inscriere a concursului cu minim 45 zile inainte
- inscrierile online se vor face pana pe vineri 29 mai inclusiv (ora 24.00), cei care se inscriu din timp au taxa redusa
- achitarea taxei se va face prin transfer bancar în contul mentionat la sectiunea "Inscrieri" in 7 zile de la data inscrierii.
- o copie a dovezii transferului va fi trimisa pe mail la adresa mxc[at]bikeworks.ro
- dupa receptionarea dovezii de plata numele dvs. o sa apara la sectiunea “Participanti” cu mentiunea “Achitat”
- completarea listei de concurenti de catre organizatori se va face zilnic
- pentru incadrarea in categoria de varsta, se ia in considerare ce varsta implineste/a implinit concurentul in 2015. De exemplu, un concurent care a implinit 20 ani in ianuarie 2015 va fi in aceeasi categorie de varsta cu unul care va implini 20 ani in decembrie 2015 (se considera amandoi concurentii ca avand 20 ani).
- concurentii care nu au indeplinit inca varsta majoratului (18 ani) trebuie sa prezinte la inscriere Formularul pentru minori completat si semnat de un parinte (sau tutore legal), sau parintele sa completeze la fata locului formularul. Lipsa acestuia duce la imposibilitatea participarii minorului in cauza;
- la ridicarea pachetului de concurs se semneaza pentru citirea si acceptarea prezentului regulament, refuzul semnarii listei repective duce la imposibilitatea participarii in cursa;
- dupa achitare, taxa de inscriere nu se mai poate rambursa.
 
3. Echipament obligatoriu:
- Mountainbike - bicicleta în stare buna de functionare, casca de protectie, numar de concurs (furnizat de organizatori). Lipsa acestor articole duce la descalificare.
- CROSS - numar de concurs (furnizat de organizatori). Lipsa acestuia duce la descalificare.
 
4. Numere de concurs:
- numerele de concurs vor fi primite în momentul ridicarii pachetului de concurs si dupa semnarea declaratiei de responsabilitate;
- numerele de concurs trebuie prinse în fata bicicletei (la mountainbike) sau pe fata tricoului (la cross) in asa fel incat sa fie vizibile pe toata perioada cursei. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma.
 
5. Validare/ Briefing/ Start:
- numerele de concurs si restul pachetului de concurs vor putea fi preluate din locul stabilit de organizatori sau in ziua competitiei intre orele 08.00 si 10.30
- verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Un briefing, unde se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute, va avea loc cu 15 minute înainte de start.

Startul se va da la ora 11.00, pe categorii de participanti astfel :
11:00 Start MacinXC 2015– Elite
11:10 Start MacinXC 2015– Amatori
11:30 Start Macin CROSS
15:00 Premierea

Participantii care vor lua startul dupa ora 11.35 nu vor fi clasati.
Participantii care vor pleca odata cu alte categorii decat cea din care fac parte vor fi descalificati.

6. Traseul:
- competitia va cuprinde un traseu pentru cursa "Amatori", unul pentru cursa "Elite" si unul pentru Cross - traseele sunt aceleasi pe anumite portiuni, se cere grija si atentie in ce priveste marcajele si indicatiile oamenilor din organizare, de pe traseu.
- concursul se termina cand participantii trec linia de sosire, cei care trec linia dupa ora 15.30 sunt considerati descalificati.

7. Puncte de control:
Vor exista puncte de control pe traseu. Participantii care nu trec prin punctul de control (indiferent de motiv) vor fi descalificati. Numerele de concurs ale competitorilor vor fi notate în ordinea sosirii în punctul de control, daca vedeti/credeti ca arbitrul din punctul de control nu v-a notat, opriti-va 10 secunde si intrebati-l.

8. Puncte de alimentare
Pe traseul de amatori vor exista 2 puncte de alimentare (dotate cu apa, banane si glucoza), pe traseul de Elite - 3 puncte de alimentare, iar pe traseul de Cross 2 puncte de alimentare.

9. Oprirea / Retragerea din cursa:
Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:
- s-a accidentat iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei
- în cazuri exceptionale
Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa informeze organizatorii imediat la start/sosire sau la punctele de control. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare. Orice participant care se retrage (abandon) va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de iesire din traseu, dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

10. Clasamente/Premii:
Vor fi premiati primii 3 participanti care au trecut linia de FINISH la fiecare categorie de vârsta.

11. Conservarea naturii:
- deoarece Parcul National Macin este arie naturala protejata, lasarea intentionata de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

La cateva zile dupa terminarea concursului, daca vremea o permite,  se va face salubrizarea traseului, zona de start/ finish fiind salubrizata in aceeasi zi.

12. Suporteri/ Ajutor
Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competitiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facând cazurile deosebite si ajutorul acordat în punctele de alimentare amenajate, unde competitorii pe lânga bauturile, fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primii si alte alimente, lichide etc. Organizatorii vor penaliza pe competitorii ai caror sustinatori nu respecta aceste reguli.

13. Penalizari:
- lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu = descalificare;
- scurtarea traseului = descalificare;
- nerespectarea mediului înconjurator = descalificare;
- modificarea numarului de concurs = descalificare;
- nerespectarea regulilor competitiei = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
- comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public = descalificare.

14. Anulari:
- la anularea evenimentului din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de rambursarea taxei de înscriere si nici de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de calatorie si cazare.
- echipa de organizare isi rezerva dreptul de schimbare în detaliu a regulilor si modul de desfasurare a competitiei, pâna la data de 31 mai 2015. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe pagina oficiala de concurs: mxc.bikeworks.ro

15. Responsabilitate:
Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, furt, anulare, întarzieri sau schimbari ale traseelor care pot surveni în timpul sau imediat dupa desfasurarea evenimentului.

Macin Mountain Fun 2015 foloseste ca trasee de concurs urmatoarele si nu numai: drumuri publice, poteci turistice amenajate si neamenajate, pajisti, paduri, etc. Traseele de concurs nu sunt închise total altor participanti la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turisti, animale, s.a.m.d.), acest fapt atragand asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita în trafic impuse de lege. Orice accident provocat si/sau în care au fost implicati participanti la Macin Mountain Fun 2015, survenit în timpul desfasurarii acestuia sau imediat dupa, din nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita în trafic impuse de lege va fi responsabilitatea celor implicati în accident.

16. Contestatii:
- orice participant poate face o contestatie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune la oficialii cursei, în scris, la 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii, împreuna cu o taxa de 50 lei. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 30 minute.
- taxa de 50 lei va fi înapoiata petentului, daca se va da curs contestatiei.

17. Drepturi de autor
- organizatorul isi rezerva dreptul de a folosi personal sau prin cesiune catre parteneri, orice material fotografic sau video cu concurentii Macin Mountain Fun 2015, inregistrat in timpul zilei desfasurarii concurs - 6 iunie 2015 - fie inainte, in timpul sau dupa cursa.

Prin înscriere si plata taxei de participare fiecare participant confirma ca a citit, înteles si acceptat Regulamentul de participare, îsi asuma riscurile participarii la Macin Mountain Fun 2015 si sunt responsabili pentru propriile actiuni.

 

Autor Redactia 19 Aprilie 2015, 17:00 Comunicate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii